Индустрията за добив на криптовалута в Исландия ще изразходва тази

...
Индустрията за добив на криптовалута в Исландия ще изразходва тази
Коментари Харесай

Исландия е рай за копачите на криптовалута

Индустрията за рандеман на криптовалута в Исландия ще изразходва тази година повече електрическа енергия, в сравнение с всички семейства в страната, заяви BBC, представена от TechNews.bg.

По-точно, чака се през 2018 година цялата крипто-майнинг индустрия да изконсумира към 840 гигаватчаса електрическа енергия, до момента в който разходът на семействата ще възлезе на 700 гигаватчаса.

Причините за това са няколко. На първо място, Исландия е извънредно подобаваща за създаване на огромни центрове за данни и майнинг ферми, заради безплатното изстудяване, обусловено от климатичните условия.

Второ, цената на електрическата енергия в Исландия е по-приемлива спрямо тази в доста други страни. На процедура, островната страна покрива изцяло потребностите си от електрическа енергия от възобновими източници.

И на трето място, популацията на Исландия е доста малко – към 340 хиляди души, вследствие на което потреблението на сила от семействата като цяло е ниско.

Наред с всички тези преимущества, пред майнерите се обрисува и известно затруднение. Правителството на Исландия преглежда сега опцията да таксува с налог добива на криптовалута.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР