Индустриалното производство в Китай очаквано нарасна с най-ниската си стойност

...
Индустриалното производство в Китай очаквано нарасна с най-ниската си стойност
Коментари Харесай

Китайското производство достигна 17-годишно дъно през август

Индустриалното произвеждане в Китай предстоящо набъбна с най-ниската си стойност за последните 17 години и половина през август, покачвайки се с едвам 4,4% на годишна основа, откакто се увеличи с 4,8% през юли. Анализаторите, интервюирани от Reuters обаче, чакаха то да записва напредък от 5,2% на годишна основа. Причините за тази динамичност са към момента обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай и забавянето на локалното търсене в страната. По-рано американският президент Доналд Тръмп разгласи, че ще наложи нови мита на китайските артикули от 1 юли, а китайската централна банка остави юанът да изгуби още от цената си.

Данните за търговията на локално ниво също изненадаха анализаторите, откакто през последния месец тя е повишена със 7,5% на годишна основа по отношение на 7,6% през юли. Очакванията бяха тя да се записва повишаване от 7,9%. Сред аргументите за забавянето е продължаващото намаляване на продажбите на коли, без които измерителят би повишен с 9,3%. Инвестициите в принадлежности с закрепена рентабилност също бяха по-ниски от предстоящото, откакто се покачиха с едвам 5,5% за първите осем месеца на годината на фона на упования от покачване от 5,7%.

Докато индустриалното произвеждане в страната въпреки всичко пораства, цената на доставения експорт спадна с 4,3% през миналия месец, което е първото намаляване на знак за последните повече от две години. " Обикновено август е месецът, през който експортьорите приготвят поръчките за коледните артикули, само че данните демонстрираха, че производителите не са доста оптимистично настроени по отношение на идните договаряния сред Съединени американски щати и Китай и се безпокоят да построяват огромни инвентории ", сподели пред Reuters Ни Вен, икономист от Hwabao Trust в Шанхай.

На фона на продължаващите отрицателни данни не се чака стопанската система да е способна да реализира напредък от 6 или повече %, като се чака Народната банка на Китай да намали главните си лихвени проценти за пръв път от повече от три години, с цел да опита да подтиква локалната стопанска система. Прогнозите са, че за цялата 2019 година растежът може да е от сред 6 и 6,5%, като през второто тримесечие той доближи най-ниската си стойност на повишаване за последните 30 години.

Въпреки отрицателните данни за търговията, икономическия напредък и индустриалното произвеждане, секторът на недвижимите парцели регистрира най-високото усилване на вложенията за последните четири месеца. Те се повишиха с 4,2% през първите осем месеца на годината по отношение на 3,8% месеца през интервала януари-юли. Продажбите на жилища доближиха до най-високата си стойност за повече от година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР