Индустриалното производство се повиши слабо през юли, но след много

...
Индустриалното производство се повиши слабо през юли, но след много
Коментари Харесай

Слабо повишение на американското индустриално производство през юли



Индустриалното произвеждане се увеличи едва през юли, само че след доста стабилен растеж месец по-рано, като отрицателно въздействие върху общото производството оказа по-слабото показване на минно-добивния и на бранша на комуналните услуги.

Индустриалното произвеждане набъбна през юли с едвам 0,1% по отношение на юни, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за по-солиден напредък от 0,3 на 100, демонстрират публични данни на Федералния запас. В същото време обаче Фед направи солидна възходяща проверка на данните за юни до повишаване на индустриалното произовдство с цели 1,0% вместо с 0,6 на 100.

Спрямо година по-рано индустриалното произвеждане се увеличи с цели 4,2%, отбелязвайки най-солидни облаги от повече от шест години насам.

Промишленото произвеждане, което съставлява основна съставния елемент в данните за индустриалното произвеждане, набъбна с 0,3% по отношение на юни, когато се увеличи с 0,8%, оправдавайки упованията на финансовите пазари. По принцип промишленото произвеждане е най-важната и най-внимателно следена съставния елемент от Фед, защото образува съвсем три-четвърти от общото индустриално произвеждане и близо 12% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати.

Производството в бранша на комуналните услуги се намали с 0,5%, отбелязвайки спад за трети следващ месец, до момента в който минно-добивният бранш се сви с 0,3%.

Натовареността на индустриалните индустриални мощности шрез юли остана без смяна за втори следващ месец на равнище от 78,1%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР