Индустриалното животновъдство е един от най-големите замърсители на околната среда.

...
Индустриалното животновъдство е един от най-големите замърсители на околната среда.
Коментари Харесай

Стартъп създаде домашна ферма за червеи, защото телешкото вреди на Земята


Индустриалното отглеждане на животни е един от най-големите замърсители на околната среда.

На запад все по-популярни стават различните източници на хранителен протеин под формата на ядливи инсекти, червеи и ларви.

Дори от Организация на обединените нации приканват да спрем да се гнусим от тези гадинки, тъй като хранителната им стойност е по-голяма от тази на телешкото, а вредата за околната среда при развъждането им е нулева.

Hive Explorer 2.0 е стартъп, който цели да вкара кутия с брашнени червеи в домовете на хората от първия свят, с цел да избави света от индустриално отглеждани за месо животни.

 Снимка 394581

Или по-скоро да избави животните от света, в който ги набутваме, с цел да ядем месото им?

Специалната кутия е оборудвана с няколко етажа за другите стадии от живота на червеите. Има отвори за циркулация на въздух, датчик за температура и влага, и дребен вентилатор за вятър.

Червеите се зареждат само с отпадъчни хранителни материали от семейството ни - обелки, черупки, листа и всички други органични останки.

Брашнените червеи съдържат повече протеин от телешкото, повече фибри от броколите, повече аминокиселини от тофу, както и много минерали и витамини.

 Снимка 394582

На дъното на кутията се отделят изпражненията, които са страхотна тор за растенията в двора.

Hive Explorer може да създава едвам към 10-20 грама подготвени за ястие червеи на седмица, което е прекомерно малко, с цел да ни нахрани.

Целта по-скоро е да се даде опция на повече хора да схванат от първа ръка, че сходни твари не са гнусни и даже могат да бъдат очарователни.

 Снимка 394583

Кутията служи и като умел план за всички, които биха желали да основат по-голяма плантация за червеи, от която да черпят храна.

Проектът e деен в Kickstarter до януари и досега е събрал над 40 000 $.

 Защо щурците са суперхрана
Защо щурците са суперхрана

Месото на бъдещето
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР