Индустриалният гигант Vingroup, собственост на който е и автомобилният производител

...
Индустриалният гигант Vingroup, собственост на който е и автомобилният производител
Коментари Харесай

Vingroup започна изграждането на завод за батерии за електромобили

Индустриалният колос Vingroup, благосъстоятелност на който е и автомобилният производител , разгласи, че след реализирано съглашение с локалните управляващи в област Ха Тин, Виетнам, започва построяването на напълно нов цех за батерийни детайли за своите електромобили- както леки модели, по този начин и рейсове.

Инвестицията в новото оборудване във Vung Ang Economic Zone е в размер на съвсем 174 млн щатски $ и планува два стадия на развитие- първичен потенциал от 100 000 батерийни модула на година и следващо развиване до потенциал от 1 000 000 модула годишно.

От Vingroup анонсират, че този първи по рода си цех за акумулатори за електрически автомобили във Виетнам ще бъде оборудван с технологии отговарящи на европейски и североамерикански стандарти и че предстоящата автоматизация на индустриалното оборудване е 80%.

Заводът за батерийни модули на Vingroup е следващата стъпка, която вършат от колоса по пътя към образуването на VinFast, като световна компания производител на електрически автомобили.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР