Индустриални предприятия публикуваха протестно писмо, с което настояват утвърждаване на

...
Индустриални предприятия публикуваха протестно писмо, с което настояват утвърждаване на
Коментари Харесай

Индустриални предприятия сигнализират, че ще плащат по-високи цени за природен газ през ноември

Индустриални предприятия разгласиха протестно писмо, с което упорстват одобряване на цената на природния газ през ноември. Те настояват, че част от бизнеса ще претърпи не понижение, а нарастване на цените с близо 30% по-висока от одобрената от КЕВР.

Настояваме " Булгаргаз " ЕАД да внесе ново изменено заявление за одобряване на цените на природния газ за м. ноември, в което да са взети поради всички фактори, които разрешават намаляването на декларираната за одобряване цена

Те аргументират настояванията си с обстоятелството, че при тези цени за едни консуматори има понижение, а за други – нарастване. Съгласно договорите за доставка сред индустриалните консуматори и „ " Булгаргаз " ЕАД, индустрията заплаща газа си по препоръчаната, а не по одобрената цена.

Според тях българската промишленост ще заплаща през ноември 119,87 лева, а не 93,19 лева за мегаватчас.

" Намалението " на цената се оказа " нарастване " за промишлеността с 27% по отношение на октомври! Същевременно производствата в България не престават да заплащат най-високата цена на електрическата енергия в Европа, а енергоинтензивната промишленост я няма на картата на държавното управление ", декларират организациите в писмото си.

Те упорстват за подаването на ново заявление от страна на " Булгаргаз " ЕАД, анулация на решението на КЕВР и заслужено разпределение на изгодите от договореността сред „ Газпромекспорт “ и " Булгаргаз ".

От предприятията акцентират, че в случай че КЕВР не реагира, ще изискат оставката на ръководителя ѝ, а въпросът ще бъде отправен до способния съд и Европейската комисия.

Цялото писмо можете да видите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР