Индустриалната революция носи много възможности, но и предизвикателства за пазара

...
Индустриалната революция носи много възможности, но и предизвикателства за пазара
Коментари Харесай

Образованието е в основата на всяка икономика, смята Борисов

Индустриалната гражданска война носи доста благоприятни условия, само че и провокации за пазара на труда и стопанските системи. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на форума на високо ниво ЕС-Африка, който се организира във Виена под егидата на Австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Целта на срещата, която се организира под надпис " Сътрудничеството в цифровата епоха ", е да способства за н асърчаване на нововъведенията и цифровизацията като значими фактори за бъдещото развиване на двата континента.

В своето послание българският министър-председател посочи, че дигитализацията оказва огромно въздействие върху страните и обществата ни , тъй като трансформира артикули, процеси и бизнес модели във всички браншове - от строителството и опазването на здравето до селското стопанство и туризма.

Според прогноза на Световния стопански конгрес след 2020 година 90% от работните места ще изискват цифрови умения.

 В 75 учебни заведения у нас хартиените бележници и дневници са минало
В 75 учебни заведения у нас хартиените бележници и дневници са минало

Електронната платформа " Школо " притегля от ден на ден образователни заведения

Борисов акцентира, че неслучайно този тип умения са били главен детайл от програмата на триото Естония - България - Австрия и приоритет на Българското председателство.

По негови думи образованието е в основата на всяка стопанска система и благосъстоянието на жителите. Премиерът съобщи, че затова в идващите две години страната ни ще влага 50 млн. евро от оперативните стратегии в план " Образование за утрешния ден " , който е ориентиран към дигитализацията на междинното обучение и планува основаване на отворени просветителни запаси, образование на учители и възпитаници по цифрови умения, както и осведомителни акции за цифрова подготвеност, медийна просветеност и киберсигурност.

 60% от учителите на Северозападна България се нуждаят от цифрови умения
60% от учителите на Северозападна България се нуждаят от цифрови умения

Проект образова 450 учители от 200 учебни заведения в района

" Прилагането на нови цифрови технологии във всички сфери ще спомогне за развиването на африканските стопански системи и постигането на задачите, начертани взаимно от Европейски Съюз и Африка ", сподели още българският министър-председател.

Според него съответното за времето обучение и високите равнища на просветеност на двата континента са причина за всичко това.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР