Индустриалната група GSMA заяви, че спешно са необходими правилни действия

...
Индустриалната група GSMA заяви, че спешно са необходими правилни действия
Коментари Харесай

GSMA притиска европейските регулатори да облекчат въвеждането на 5G

Индустриалната група GSMA съобщи, че незабавно са нужни верни дейности от страна на регулаторите, които да нареждат Европа като световен 5G водач. Само по този начин може да бъде реализирано авансово плануваното увеличение на Брутният вътрешен продукт на района с над 4% до 2020 година

В своя най-нов отчет Mobile Economy GSMA предизвестява, че би трябвало да бъдат задействани повече подкрепящи политики, с цел да може Европа да стане „ желано място за вложения “, тъй че районът да се възползва от цялостния си капацитет в региона на 5G.

 В изказване към отчета генералният шеф на GSMA Матс Гранрид сподели, че 5G мрежите в Европа ще дават покритие на съвсем три четвърти от популацията на Европейски Съюз до 2025 година, а Европа би трябвало да се трансформира в третия максимален 5G пазар в света след Азиатско-Тихоокеанския район и Северна Америка.

„ Успехът в 5G ерата обаче ще зависи от способността на държавните управления да вкарат регулаторни рамки с взор в бъдещето, които подтикват устойчивите вложения, поддържат нововъведенията и пазят потребителите “, прибавят Гранрид.

GSMA отбелязва още, че мобилните технологии и услуги са генерирали 3,3 на 100 от Брутният вътрешен продукт на Европа през 2017 година, което е асъдействало за увеличение на стопанската система с 450 милиарда евро. Очаква се тази сума да нарасне до 720 милиарда евро (или към 4,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт през 2022 г.)

За задачата регулаторите би трябвало незабавно да подхващат промени, които да подтикват цифровата еволюция. Те включват проинвестиционна среда, която да разреши на мобилната промишленост да направи вложения, както и поддържане на едни и същи правила за една и съща услуга, което ще докара до повече конкуренция, нововъведения и повече услуги за потребителите.

Сред главните претенции на организацията, сплотяваща мобилни оператори и снабдители на телекомуникационни решения, е своевременен достъп до съгласуван радиочестотен набор и „ верните честоти “, които да се дават дълготрайно на операторите, инвестиращи в бъдещи мрежи и услуги.

Подобни политики ще подкрепят 5G упоритостите на континента, допълват от GSMA, като първите 5G мрежи в Европейски Съюз са планувани да проработят до края на десетилетието.

„ До 2025 година се предвижда, че 5G ще има към 200 милиона връзки, което значи към 29% дял от всички мобилни връзки в Европа “, допълват от организацията.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР