[Индустриална зона Загоре] Първи инвеститор Старозагорска компания в областта на

...
[Индустриална зона Загоре] Първи инвеститор Старозагорска компания в областта на
Коментари Харесай

Първи инвеститор в старозагорската Индустриална зона "Загоре"

[Индустриална зона Загоре] Първи вложител

Старозагорска компания в региона на хранително-вкусовата индустрия е първият вложител, декларирал публично желанието си да закупи имот от новостроящата се Индустриална зона " Загоре " в Стара Загора. Предложението за продажбата на земята беше утвърдено от общинските съветници на септемврийската сесия на Общинския съвет. Местният вложител е декларирал желанието си да закупи 12 дка земя, като желанието му е да построи логистична база с административна и комерсиална повърхност, нужна за разгръщане на бизнеса. Планираната инвестиция на старозагорската компания е в размер на над 1.5 млн. лв., като проектите са в началото да бъдат наети 45 души.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Интерес към новата старозагорска индустриална зона досега са показали и няколко задгранични компании, едната от които изследва опцията да закупи 80% от площта на зоната.

Идеята

Индустриална зона " Загоре " е основана по самодейност на община Стара Загора и локалния бизнес в партньорство с страната в лицето на Наказателен кодекс " Индустриални зони ", като собствеността е 50:50. Община Стара Загора взе участие с апортна вноска – терен от 115 дка в кв. " Зора ", а Национална компания " Индустриални зони " ЕАД като акционер с апортна вноска от 4.7 млн. лева, като през декември предходната година по сметките на Индустриална зона " Загоре " постъпи сумата от 3.5 млн. лева, а остатъкът ще бъде преведен в границите на 5 години.

Цялата повърхност в първия стадий на построяването на индустриалната зона е 115 000 кв.м, разграничена на 12 парцела с повърхност от 4000 кв.м и 17 000 кв.м. Освен отличното географско състояние съществени преимущества за Индустриална зона " Загоре " са построяването на цялостна инфраструктура и близостта ѝ до един от огромните жилищни квартали на града.

Индустриална зона " Загоре " е в процедура за строителство, както и за строителен контрол, като упованията на управлението на Индустриална зона " Загоре " са обектът да бъде дефинитивно приключен до юни 2020 година

Радослав Танев, изпълнителен шеф на Индустриална зона " Загоре " АД

[Индустриална зона Загоре]
Предимствата

" Предстои да изградим път, тръбопровод, ток до всеки имот, трасета за интернет, газ и други улеснения за бъдещите вложители. Хубавото е, че след построяването на инфраструктурата те ще имат всички нужни условия да започват строителните си работи ", споделя изпълнителният шеф на Индустриална зона " Загоре " Радослав Танев. Предимство ще бъде и плануваният в подробния организационен проект ТИР паркинг вдясно от зоната, добавя той. Ще бъде построена и бизнес постройка, в която ще се намират офисите на сдружението, конферентна зала, заведение за хранене, банков клон и други офиси.

Плановете за строителни работи включват и построяването на обслужващи улици, както и тротоари към тях. В Индустриална зона " Загоре " ще има 2 спирки на градския превоз, което ще улесни работещите там. Община Стара Загора е в подготвеност при нужда да разшири Индустриалната зона с още 130 000 кв.м.

Условията

Продажбата на парцелите става посредством осъществяване на обществен конкурс. Инвеститорите би трябвало да отговорят прецизно на няколко условия: да разкрият нови работни места, в рамките най-вече на 8 месеца след закупуване на терена да стартират строителството, да спазят авансово декларирания размер на инвестицията.

Инвеститорът поема и ангажимент да поддържа декларираните работни места в период от 7 години или да ги усилва. В същия интервал от време той няма право да сменя предназначението на земята без единодушието на притежателите.

Индустриалната зона е основана не просто да продаваме земя, а да създадем условия за развиване на бизнес, който основава работни места в района, споделят от управлението на сдружението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР