Индустриална зона, разположена на площ от над 8 дка в

...
Индустриална зона, разположена на площ от над 8 дка в
Коментари Харесай

Изграждат индустриална зона на 8 дка край Аксаково

Индустриална зона, ситуирана на повърхност от над 8 дка в землището на Аксаково, ще бъде предлагана на вложители. Във Варна има изострен недостиг на индустриални площи, по тази причина сплотяваме старания със прилежащата община - за основаване на по-добри условия за бизнес, като използваме кадровия капацитет на Варна, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. "Преди дни показах плана пред вицепремиера Томислав Дончев, получих неговите уверения, че можем да разчитаме на поддръжка от държавното управление. " Това е декларирал досегашният кмет и претендент за нов управнически мандат Иван Портних на среща с представители на строителния отрасъл, архитекти и проектанти, която се организира по самодейност на варненската гилдия на Камарата на строителите и нейния ръководител Пенко Стоянов.
Предстои да бъдат признати промени в Общия организационен проект на Аксаково, в чиято територия попадат парцелите, включени в индустриалната зона. "Надявам се това да се случи в границите на шест месеца ", оповестил е Портних. По думите му зоната има стратегическо местонахождение. Основните й преимущества са лесният достъп до пристанището, близостта до автомагистрала "Хемус ", жп гарата и летището.

Иван Портних обърна внимание и на различен доста значим инфраструктурен план - построяването на кръстовище вид "детелина " на Автомагистрала "Хемус " край Игнатиево. Така огромна част от трафика ще бъде отклонявана преди Варна - на север към курортите или на юг към пристанищата. Интерес измежду сектора провокира и визията за отваряне на Варна към морето - с новите общински риболовен пристанища в "Аспарухово " и развиването на зоната към Морската гара. "На тази зона й отива съвременно яхтено пристанище, експоцентър и нов пристанищен терминал, създадени с интернационален конкурс ", е споделил Иван Портних.
На въпрос какви ограничения ще бъдат подхванати за облекчение на административните процедури, в поддръжка на бизнеса, той е припомнил, че Община Варна сега предлага 20 електронни услуги.
В рамките на срещата е бил подложен въпросът и за втори Аспарухов мост. Пред присъстващите претендентът за кмет е споделил, че построяването на оборудването е планувано в Общия организационен проект, само че в годините обратно не са били предоставени даже предпроектни изследвания. "Имаме уверението от Министерството на районното развиване и благоустройството, че ще заложат тяхното разработване. На всички е ясно, че процесът по създаване на втори мост ще е много дълъг, само че е значимо той да започва ", сподели Портних.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР