Индустриален и логистичен парк - Бургас АД разширява своята дейност

...
Индустриален и логистичен парк - Бургас АД разширява своята дейност
Коментари Харесай

Инвестиции за милиони и стотици работни места създава индустриалният парк в Бургас

" Индустриален и логистичен парк - Бургас " АД уголемява своята активност и цели да осъществя най-важната от тях – колкото се може повече вложители да изберат града за реализация на своите бази. Поводи това да се се случи има, като част от тях са - местоположението на града, в който има пристанище, летище и железопътен транспорт.
Това е повода от 2015 година до през днешния ден, над 10 компании да са отворили порти в логистичния парк. Последните, които разкриха свои нови производства са " Термал инжинеринг ", компания която се зaнимава с направа на вентилационни и отоплителни системи и " Сити газ ", които направиха първа копка на своя обект.

Второто сдружение се занимава с произвеждане на резервоари и цистерни, в които се съхраняват газове под налягане. Инвестицията е за 5 000 000 лв., а работните позиции ще бъдат за 50 души по първични калкулации.
" Джей Ел Пи ", която е профилирана в производството на самун и хлебни произведения също е вложила 5 милиона лв.. Сто души към този момент работят в нейните цехове. Промишлена зона " Север ", която е част от Индустриалния парк, е съвсем запълнена.

В нея ще развиват активност над 35 компании, като някои от тях към момента построяват своите цехове, а други към 10 работят. Само за последните три години, те са дали работа на над 500 души и следва да бъдат основани още работни места.
Това ще стане с развиването на Промишлена зона " Юг ", която е
насочена към по-големи вложители, до момента в който зона " Север “ е предопределена за по-малки производства.

За да подкрепи активността на вложителите промишлената зона предлага, вода, ток газ, интернет, както и поддръжката на Община Бургас за по-бързо писмено напредване на плановете.
Интересът към " Индустриален и логистичен парк - Бургас " не стопира. Само през последния месец няколко задгранични делегации посетиха базата във връзка бъдещи бизнес планове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР