Индонезийците, които нарушават правилата за социална дистанция в столицата, скоро

...
Индонезийците, които нарушават правилата за социална дистанция в столицата, скоро
Коментари Харесай

В Индонезия чистиш тоалетни, ако нарушиш социалната дистанция

Индонезийците, които нарушават разпоредбите за обществена отдалеченост в столицата, скоро могат да бъдат принудени да чистят тоалетни, с цел да изкупят виновността си , осведоми Агенция Франс Прес.

Почистване на тоалетни е измежду санкции, включени към новите правила, които са с цел битка против разпространяването на ковид в Джакарта.
 Президентът на Индонезия забрани пътуванията към родни градове
Президентът на Индонезия забрани пътуванията към родни градове

Първоначално уповавайки се на мощен имунитет и молебствия, страната се сблъска с ковид

Излизане на открито без маска може да докара до санкция от 250 000 рупии (17 долара), до момента в който събирането на поданици на огромни групи може да бъде глобено с почистване на публични места , в това число и тоалетни. Те също ще носят жилетка, на която ще написа, че са извършители на разпоредбите.

Фирмите, пренебрегващи заповеди да затворят или нарушават епидемиологичните правила, могат да бъдат ударени с санкция до 50 милиона рупии.
 Рекорден скок на инфектираните с ковид в Индонезия за 24 часа
Рекорден скок на инфектираните с ковид в Индонезия за 24 часа

Общо от началото на епидемията в страната са умряли 209 души

Миналия месец Джакарта, където живеят към 30 милиона души, наложи частична обсада поради вируса . Няколко други обитаеми места в Индонезия постановиха сходни ограничавания, които обаче се нарушават.

В Индонезия са доказани 1007 умряли и 14 749 инфектирани . Но евентуално броят на умрелите и инфектираните е много по-висок в страната с население от над 260 милиона души.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 281 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 4,1 млн. случая и повече от 286 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,46 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР