Индонезийският президент заяви, че най-голямото мюсюлманско мнозинство в света трябва

...
Индонезийският президент заяви, че най-голямото мюсюлманско мнозинство в света трябва
Коментари Харесай

Индонезийският президент защитава плурализма от екстремистката заплаха

Индонезийският президент съобщи, че най-голямото мюсюлманско болшинство в света би трябвало да се събере, с цел да посрещне опасността от екстремизъм и да резервира конституцията, която залага на религиозната независимост и разнообразието, оповестява Ройтерс.

В тирада пред Народното събрание преди деня на независимостта в четвъртък президентът Джоко Уидодо се базира на нуждата от справяне с неравенството в най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия и справяне с опасността от радикализъм.

Индонезийската полиция през вчерашния ден арестува петима обвинени ислямисти с муниции и химикали покрай столицата Джакарта, които съгласно тях са планувани за бомбени атентати в президентския замък в края на август.

 В Индонезия разкриха хипотетичен химически атентат в президентския замък
В Индонезия разкриха хипотетичен химически атентат в президентския замък

Полицията е загрижена, че обвинените екстремисти се усъвършенстват от ден на ден

Религиозното напрежение в Индонезия набъбна от края на предходната година, откакто ръководени от ислямисти дадоха тогавашния губернатор на Джакарта, (член на по този начин нареченото двойно малцинство, етнически китаец и християнин), на съд по време на изборите в града, поради изказвания, че е обидил Корана.

" Искаме да работим дружно освен за основаване на обективна стопанска система, само че и за идеологическо, политическо, обществено и културно развиване ", сподели Уидодо.

" В сферата на идеологията би трябвало да засилим националния си консенсус за опазване на Панкасила, конституцията от 1945 година, единството на Република Индонезия и " Бхинека Тунгал Ика " (единство в многообразието) ", добавя той.

Панкасила е държавната идеология на Индонезия, която включва религия в бога, единството на страната, обществената правдивост и демокрацията, и която затвърждава религиозното многообразие в публично световна система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР