Индонезийският президент Джоко Видодо пристигна на посещение в Украйна, което

...
Индонезийският президент Джоко Видодо пристигна на посещение в Украйна, което
Коментари Харесай

Индонезийският президент пристигна в Украйна

Индонезийският президент Джоко Видодо дойде на посещаване в Украйна, което има за цел да помогне за обновяване на мирните договаряния сред Русия и Украйна и да изследва опциите за освобождението на износа на зърно към интернационалните пазари, съобщи Ройтерс. Видодо и брачната половинка му дойдоха в украинската столица Киев с трен, отбелязва уеб сайтът на индонезийското президентство, заяви Българска телеграфна агенция.

Тази година индонезийският президент е ротационен ръководител на плануваната за ноември среща на Г-20. Той е и един от шестте водачи, които Организация на обединените нации разгласи за „ първенци “ на Глобалната група за реагиране при рецесии, която беше образувана в отговор на заканите от апетит и беднотия, провокирани от войната в Украйна.

Индонезийският водач съобщи, че се е заел да се оправи с възходящата продоволствена рецесия и с проблемите с увеличаващите се цени на силата, откакто украинският спор докара до дефицит на храни и сила и до инфлация в доста страни. Преди войната Украйна беше един от най-големите снабдители на пшеница за Индонезия.

Видодо ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, а по-късно ще замине за Русия, където ще беседва с съветския президент Владимир Путин. Индонезийският президент сподели, че ще призове Путин да одобри прекъсване на огъня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР