Индонезийският министър на отбраната Прабово Субианто се регистрира като кандидат

...
Индонезийският министър на отбраната Прабово Субианто се регистрира като кандидат
Коментари Харесай

Индонезийският Прабово се регистрира в тристранната президентска надпревара през 2024 г.

Индонезийският министър на защитата Прабово Субианто се записва като претендент на президентските избори идната година, като най-големият наследник на настоящия президент Джоко Видодо е негов подгласник.

Тяхната регистрация приготвя сцената за тристранна конкуренция на 14 февруари, когато третата по величина народна власт в света ще организира по едно и също време президентски и парламентарни избори.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Prabowo избира сина на Jokowi за претендент за президент на Индонезия Забраната на TikTok Shop в Индонезия разкрива смесени усеща по отношение на революцията в електронната търговия Индонезийски съд се произнася за президент допустимост на претендентите Гняв и обезсърчение, до момента в който индонезийските фамилии означават година след футболната злополука завършек на списъка

72-годишният Прабово и 36-годишният Гибран Ракабуминг Рака се причислиха към маршируващ оркестър, до момента в който пътуваха до Генералната изборна комисия в Джакарта в сряда.

„ Ние … желаеме благословията от всички индонезийци. Сега сме изправени пред доста значим миг в историята на Индонезия “, сподели Прабово, който се състезава за президентството за трети път, откакто загуби през 2014 и 2019 година от Видодо, прочут като Джокови.

Двойката беше посрещната от хиляди аплодиращи поддръжници, до момента в който връчваха акредитивните си писма и манифеста на изборните чиновници.

„ Готови сме да продължим напред с нашите стратегии, визии за продължение на развиването, тъй че Индонезия да може да бъде напреднала и просперираща страна “, сподели Прабово.

Бивш пълководец на специфичните елементи, Прабово има дребна преднина в социологическите изследвания пред другите двама кандидати: някогашния губернатор на провинция Ганджар Праново и някогашния губернатор на Джакарта Аниес Басведан.

Индонезия има близо 205 милиона гласоподаватели, като към една трета са на възраст под 30 години.

Прабово и Джибран се записаха в последния ден от интервала за регистрация, откакто конституционният съд – воден от зетя на Видодо – противоречиво постанови предходната седмица, че претенденти под 40 години могат да се кандидатират за служба, в случай че са служили в районна позиция.

Джибран е относително новопостъпил в политиката, само че е кмет на централния град Яван Суракарта (известен още като Соло).

Съгласно индонезийското законодателство отговарящ на изискванията жител може да служи най-вече два президентски мандата. Но решението на Prabowo да си партнира с Gibran може да притегли част от към момента забележителната база за поддръжка на Jokowi.

Но деятели и анализатори също показаха угриженост по отношение на това, което считат за опити на Jokowi да резервира въздействие след овакантяване на поста.

Твърденията за ролята му в нарушавания на правата на индивида по време на митингите в Джакарта през 1998 година, източната провинция Папуа и в Източен Тимор, когато тя обезпечи самостоятелност, не престават да витаят към Прабово, само че той в никакъв случай не е бил упрекнат и в този момент е култивирал личност това е по-харизматичен общественик, който да се хареса на по-младите индонезийци.

Индонезийската демократична партия на битката (PDI-P) на Jokowi избра Ganjar Pranowo за собствен претендент.

На него се гледа като на фигура от непретенциозно минало и той разгласи основния министър по сигурността доктор Махфуд за собствен вицепрезидент.

Аниес Басведан в това време е желана от религиозно консервативните в страната с мюсюлманско болшинство. Той избра за собствен вицепрезидент Мухаймин Искандар, ръководител на Партията на националните будители (ПКБ).

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР