Индонезийският министър на отбраната Прабово Субианто предложи мирен план за

...
Индонезийският министър на отбраната Прабово Субианто предложи мирен план за
Коментари Харесай

Индонезия предложи мирен план за войната в Украйна

Индонезийският министър на защитата Прабово Субианто предложи кротичък проект за Украйна, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Планът включва основаването на демилитаризирана зона и произвеждането на референдум под егидата на Организация на обединените нации, с който да бъде избрана ориста на територии, които индонезийският министър дефинира като противоречиви, отбелязва Ройтерс. Планът бе презентиран на срещата в Сингапур " Диалог Шангри-Ла ", отдадена на въпросите на сигурността. В срещата вземат участие представители на отбранителни ведомства и военни от целия свят.

Прабово Субианто прикани участниците в срещата да одобряват декларация, с която да призоват за преустановяване на военните дейности в Украйна.

Той предложи проект от няколко точки, който включва преустановяване на огъня " на мястото на актуалните позиции на двете страни в спора " и основаване на демилитаризирана зона чрез изтеглянето както на украинските, по този начин и на съветските сили на 15 км от фронтовите позиции.

Индонезийският проект планува демилитаризираната зона следва да бъде сложена под мониторинга на мироопазващи на Организация на обединените нации. Той включва и концепция за произвеждането на референдум под егидата на Организация на обединените нации, чрез който, по думите на индонезийския министър, " да бъде открито обективно желанието на болшинството от жителите на другите противоречиви региони ".

Индонезия афишира мирния си проект, откакто тази година индонезийският президент Джоко Видодо посети както Москва, по този начин и Киев, като предложи да бъде медиатор в процеса по полагане на старания за започването на мирни договаряния сред Русия и Украйна.

Ръководителят на европейската дипломатическа работа Жозеп Борел съобщи на същия панел на срещата " Диалог Шангри-Ла ", че в случай че военната поддръжка за Украйна бъде прекъсната, то войната бързо ще завърши, като това ще докара до изгубването на суверенитета на Украйна под натиска на външна експанзия.

" Не можем да спрем да поддържаме военно Украйна, тъй като не желаеме мир, който е мир на капитулацията - мир, натрапен от по-силния ", безапелационен бе Борел.

Неотдавна украинският президент Володимир Зеленски предложи кротичък проект от 10 точки, който планува евакуиране на съветските сили от Украйна. Игор Жовква, основният дипломатически консултант на Зеленски, че Украйна няма интерес от помирение, което да фиксира съветските териториални придобивки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР