Индонезийските власти започнаха разследване, след като шеф на полицията призна,

...
Индонезийските власти започнаха разследване, след като шеф на полицията призна,
Коментари Харесай

Разследват полицай използвал змия като „помощник“ при разпит

Индонезийските управляващи започнаха следствие, откакто началник на полицията призна, че един от чиновниците е стряскал с жива змия ужасяващ обвинен в опит да изстиска от него самопризнание.
Шокиращи фрагменти се появиха онлайн, показвайки хипотетичен джебчия - с белезници и седнал на пода необут – да крещи истерично, до момента в който служител на реда му отвръща с оскърбления в полицейския сектор в провинция Папуа.

Ternyata penggunaan ular untuk interogasi orang Papua yang ditangkap cukup marak. Terakhir yang diketahui adalah terhadap Sam Lokon anggota KNPB. Video ini kabarnya di Wamena.

Snakes are reported being used against West Papuans for interrogation. pic.twitter.com/Rf72r9oJMO
— Veronica Koman (@VeronicaKoman) 8 февруари 2019 година
„ Колко пъти си крал мобилен телефон? “, вика служителят на реда против неидентифицирания обвинен апаш, който като че ли се опасява.
„ Само два пъти “, отвръща обвиненият в отговор.
В един миг се вижда по какъв начин разпитващият като че има предпочитание да набута в устата на джебчията змия, а отвън кадър се чува други хора да се смеят.
" Полицай в този момент е разпитван от вътрешния отдел на полицията на Папуа ", съобщи представителят на полицията в Папуа Ахмад Мустофа Камал.
Той не е разпознал служителя или не е споделил дали други присъстващи ще бъдат разследвани.
Тони Ананда Свадая, началникът на полицията в квартал Джаяджияя, където се е разиграл случаят, се извини в изказване в неделя.
Но той добави, че обвиненият не е бил изложен на физическа заплаха от змията.
" Змията е била питомна, а не отровна или рискова, а случаят беше тяхна лична концепция, с цел да могат да получат самопризнание за виновност допустимо най-бързо ", сподели в информация Свадая.
" В бъдеще ще работим по-професионално ", добави той.
Полицията не е споделила каква змия е била употребена.
Индонезийските сили за сигурност неведнъж са упреквани, че употребяват несъразмерна мощ и правят нарушавания на правата върху етническото население на Папуа, в това число извънсъдебните убийства на деятели и мирни протестиращи.
Адвокатът по правата на индивида Вероника Коман съобщи, че видеоклипът удостоверява информации, давани от арестувани папуански деятели в предишното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР