Индонезийските власти заплашиха, че ще блокират достъпа до социалната мрежа

...
Индонезийските власти заплашиха, че ще блокират достъпа до социалната мрежа
Коментари Харесай

Вижте коя страна обяви готовност да спре Facebook

Индонезийските управляващи заплашиха, че ще блокират достъпа до обществената мрежа Фейсбук на територията на страната, в случай че в нея бъде публикувана погрешна информация в навечерието на идните през юни избори. Това заяви вестник "Стрейтс таймс ", базирайки се на изказване от министъра на връзките и информацията в страната Рудиантра, съобщи БГНЕС.
"Ако се наложи, ще дам заповед и то без грам съмнение, за закриване на платформата ", предизвести политикът. Той също по този начин напомни, че предходната година ръководеното от него ведомство към този момент спря активността на чат-приложението Telegram в цялата страна.
Пред изданието Рудиантра разгласи още, че е изискал от представителите на Фейсбук обстоен отчет по отношение на вероятното съдействие в Индонезия сред обществената мрежа и английската компания за социологически изследвания Cambridge Analytica. Към този миг обаче във ведомството му не е постъпил отговор на молбата му. В тази връзка министърът акцентира, че съгласно закона за отбрана на персоналните данни в страната представители на обществените мрежи, виновни за приключването на информация, могат да бъдат подложени на тежки санкции - в това число и отнемане от независимост до 12 години.
Индонезия, чието население е към 260 милиона души, е най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия. Към днешна дата в страната са регистрирани над 90 милиона консуматори на Фейсбук. През юни в цялата страна ще се проведат избори за губернатори, кметове и депутати от локалните парламенти. Резултатите от вота, споделят специалистите, могат доста да повлияят на президентските избори, които са планувани за идната година. Сегашният държавен глава Джоко Видодо към този момент разгласи желанието си да се кандидатира за втори мандат. Междувременно основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг призна, че проблемите с персоналните данни и информация, които в този момент тормозят обществената мрежа, могат да бъдат решени, само че ще би трябвало време - най-малко няколко години.
В изявление за интернет уеб страницата Vox той изясни, че една от аргументите за тях е незадоволителните вложения. "Бих желал да реша тези проблеми за три или шест месеца, само че считам, че действително намирането на решение за някои от тях ще отнеме повече време ", посочи той.
Зукърбърг означи също, че компанията работи за увеличение на броя на експертите, занимаващи се със сигурността. "Мисля, че при започване на предходната година имахме 10 000 души, работещи по сигурността. Но в края на актуалната година планираме в тази сфера да имаме 20 000 експерти ", означи основателят на обществената мрежа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР