Индонезийските власти оповестиха, че самолетът на Лайън Еър“ се е

...
Индонезийските власти оповестиха, че самолетът на Лайън Еър“ се е
Коментари Харесай

Боингът се е разбил след удара с водата

Индонезийските управляващи оповестиха, че самолетът на „ Лайън Еър “ се е разрушил от мощния удар с водата на повърхността на Явайско море, написа Дарик.

Самолетът Боинг 737 MAX 8 катастрофира към 13 минути след излитането от летището в Джакарта. Полет JT610 е изпълнявал постоянен пътнически полет сред столицата на Индонезия и град Пангкал Пинанг - административен център на провинция Бангка Белитунг. На борда са се намирали 189 души пасажери и екипаж, никой, от които не е оживял. Разследването още не е предложило никакви версии на случилото се.

„ Боинг 737 MAX 8 ” се е разпаднал на части от удара във водата, не са открити следи, показващи разхерметизиране на въздухоплавателното средство в полет. Износване на материалите на самолета също не е открито. Непосредствено преди момента на контакт с водната повърхнина моторите са работели на цялостна мощ, а скоростта на лайнера при рухването е била доста висока. Поради тази причина радиусът на разпространяване на фрагментите на самолета е доста огромен.

По-рано специалисти допуснаха, че скоростта на боинга по време на злополуката е била към 1000 км/ч.

В неделя Нуркаио Утомо, шеф на отдела за попречване на въздушни произшествия на Комисията по транспортна сигурност, съобщи, че специалистите са съумели да получат информация за последните 19 полета на този аероплан от първата открита черна кутия.

Спасителите не престават да търсят втората, само че компликацията се крие във обстоятелството, че кутията се е оказала потънала в морска почва, дебелината на която е най-малко един метър.

Компанията „ Лайън еър " е най-големият нискобюджетен транспортьор в Индонезия. Компанията обаче заема едно от последните места в интернационалните ранглисти на самолетните компании по сигурност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР