Индонезийски водолаз спасител е загинал при операцията за издирване на

...
Индонезийски водолаз спасител е загинал при операцията за издирване на
Коментари Харесай

В Индонезия загина водолаз спасител при операцията за падналия самолет

Индонезийски водолаз избавител е умрял при интервенцията за търсене на самолета, който се разруши по-рано тази седмица покрай индонезийската столица Джакарта, при което починаха всички 189 души на борда. Това оповестиха от Агенцията за търсене и избавяне (Басарнас), представени от " Ройтерс ".

48-годишният Сиахрул Анто е умрял, до момента в който се е гмуркал, с цел да търси жертви от разрушилия се аероплан на Lion Air, прецизираха от организацията.

" Най-дълбоки съболезнования за гибелта на филантропичен воин от индонезийския водолазен избавителен екип ", уточни шефът на Басарнас Мохамед Сяуги.

 В Индонезия имат вяра, че са разкрили местоположението на падналия аероплан
В Индонезия имат вяра, че са разкрили местоположението на падналия аероплан

Събрани са 49 чувала с човешки остатъци досега

Засега не са известни точните условия към гибелта на Анто. Семейството му е решило да не му бъде правена аутопсия и е поискало да бъде заровен незабавно.

Анто е взел участие и в други значими задачи, като е бил един от главните водолази, взели участие в издирването на самолета на AirAsia , който се разруши край крайбрежията на Борнео в края на 2014 година

Спасителите водолази са от решаващо значение за откриването на тленни остатъци и части от разрушилия се съвсем нов аероплан Боинг 737 MAX, който падна в морето рано сутринта в понеделник, 13 минути откакто излетя от Джакарта.

 Открити са черните кутии на разрушилия се в Яванско море аероплан Обновена
Открити са черните кутии на разрушилия се в Яванско море аероплан

Всички 189 души на борда починаха

Засега са открити остатъци от 73 тела , като малко от тях са задачите, и единствено четири от жертвите са разпознати .

Водолазите търсят втората черна кутия на самолета, до момента в който проверяващите се пробват да получат данни от отчасти развалената черна кутия, открита в четвъртък.

Пилотът на полет JT610 е изискал и е получил позволение да се върне назад в Джакарта, само че случилото се по-късно остава мистерия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР