Индонезийската национална комисия за безопасност на транспорта обяви днес, че

...
Индонезийската национална комисия за безопасност на транспорта обяви днес, че
Коментари Харесай

Индонезия сочи дефекти в софтуера като причина за катастрофата на Боинг 737 Макс преди година

Индонезийската национална комисия за сигурност на превоза разгласи през днешния ден, че злополуката на самолета Боинг 737 Макс на Лайън еър, в която починаха 189 души преди година, се дължи на композиция от недостатък в системата за ръководство, неуместно образование на водачите и проблеми с поддръжката, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Според отчета на проверяващите полет 610 на Лайън еър от Джакарта до остров Суматра се е разрушил поради недостатъци в системата за автоматизиран надзор на полета, която е подавала неверна информация и автоматизирано е наклонила носа на самолета надолу, предизвиквайки пикиране. Дизайнът и узаконяването на тази система са били несъответствуващи. Освен това водачите не са били подготвени по какъв начин да реагират бързо на щета в тази система, предава Българска телеграфна агенция.

Самолетът се разруши в Яванско море няколко минути след излитането си на 29 октомври 2018 година

След публикуването на изводите на индонезийската комисия компанията Боинг увери в изказване, че се преценява с направените от нея рекомендации за сигурност и работи по подобряването на сигурността на Боинг 727 Макс, с цел да не се повторят в никакъв случай повече изискванията, които са довели до злополуката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР