Индонезийката, обвинена за убийството на природения брат на севернокорейския лидер

...
Индонезийката, обвинена за убийството на природения брат на севернокорейския лидер
Коментари Харесай

Обвинената в убийството на брата на Ким бе освободена

Индонезийката, упрекната за убийството на природения брат на севернокорейския водач Ким Чен Ун, бе освободена от ареста, откакто обвиняванията против нея паднаха, съобщи Би Би Си.

Сити Айсия бе упрекната, че е отровила брата на Ким с невротоксичен газ VX в Куала Лумпур през 2017-а. Тя бе арестувана дружно с виетнамка на име Дуан Ти Хуонг, само че и двете отхвърлят обвиняванията и настояват, че са си мислили, че вземат участие в ефирен скеч.

Прокурорът изиска обвиняванията против Айсия да отпаднат, без да показва причина, добавя Би Би Си. В писмо до индонезийския министър на правораздаването прокуратурата в Малайзия написа, че е взела поради съображенията на Джакарта и положителните страни сред двете страни.

Съдията утвърди настояването и разгласи, че Сити е свободна. Това не значи, че тя е изцяло оправдана, показва Агенция Франс Прес.

Ако обвиняването бе останало, арестуваната можеше да получи смъртна присъда. Изглежда обаче доказателствата против нея са по-малко в сравнение с против виетнамката, добавя Би Би Си. Гледането на нейното дело бе отсрочено по гледище на юристите ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР