Индонезия заплаши да забрани вноса на европейски стоки, след като

...
Индонезия заплаши да забрани вноса на европейски стоки, след като
Коментари Харесай

Индонезия заплашва да забрани европейските стоки заради палмовото масло

Индонезия заплаши да забрани вноса на европейски артикули, откакто блокът ограничи потреблението на палмово масло в горивата.

Намалените доставки до Европейски Съюз ще намалят доста приходите на месните фермери в страната. Отглеждането на палмови растения е методът, по който те изкарват прехраната си. Затова най-големият производител на палмово масло Индонезия подхваща дейности, с цел да отбрани поминъка на съвсем 20 милиона души, написа Bloomberg.

Министърът по морските въпроси Лухут Панджайтан загатна, че самолети на европейски компании биха могли да бъдат измежду бойкотираните артикули. Той съобщи, че страната ще има потребност от 2500 самолета през идващите десетилетия.

" Има доста европейски артикули, от които се нуждаем. В Индонезия има 269 милиона поданици, това е огромен пазар ", добави той.

Палмовото масло се трансформира в конфликтна точка сред Европейски Съюз и най-големите производители Индонезия и Малайзия, които дават 85% от доставките за блока. Европейската комисия взе решение да лимитира последователно биогоривата от растително масло, защото Европейски Съюз си е сложил природосъобразни цели.

Индонезия планува и митинг със Световната комерсиална организация, в случай че Европейският съюз ратифицира решението си. Палмовото масло не е просто стока за експорт, то е асъдействало за понижаване на бедността съгласно координаторът по стопански въпроси Дармин Насуи.

Европейската комисия дефинира критерии за резистентност на палмовата суровина. В тях се показва, че блокът би трябвало да последователно да лимитира потреблението на растителното масло в горивата от 2019 година.

Планът на Европейски Съюз против световното стопляне включва понижаване на излъчванията с най-малко 40% до 2030 година спрямо равнищата от 1999 година, както и да усили енергийната успеваемост. А палмовите растения водят до обезлесяване, което е още една причина блокът да ограничи потреблението на суровината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР