Индонезия спря вчера интернета в провинциите Папуа и Западна Папуа,

...
Индонезия спря вчера интернета в провинциите Папуа и Западна Папуа,
Коментари Харесай

Индонезия спря интернет в две провинции заради протести

Индонезия спря през вчерашния ден интернета в провинциите Папуа и Западна Папуа, в опит да попречи на разпространението на митингите, провокирани от малтретирането на папуаски студенти на остров Ява, заяви ДПА.

Интернет връзките ще бъдат прекратени до момента в който обстановката не се възстановява, съобщи представител на министерството на връзките и осведомителните технологии.

Индонезийските управляващи изпратиха подкрепление от 1200 служители на реда и 300 военни в Западна Папуа, където избухна най-голямото принуждение тази седмица. Демонстранти опожариха обичаен пазар и държавни здания в град Факфак през вчерашния ден, само че обстановката е под надзор, заяви полицията. Няма сведения за жертви през трите дни на многохилядни митинги. Те бяха в отговор на грубите дейности на полицията против папуаски студенти в провинция Източна Ява, които предишния петък приканиха за самостоятелност на родината им.

Полицаи нахлуха в общежитие на папуаски студенти в Сурабая, втория по величина град в Индонезия, и за малко задържаха десетки студенти по обвиняване, че са осквернили индонезийския народен байрак. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР