Индонезия, която е най-големият производител на палмово масло, смята да

...
Индонезия, която е най-големият производител на палмово масло, смята да
Коментари Харесай

Индонезия обяви търговска война на Европейския съюз

Индонезия, която е най-големият производител на палмово масло, счита да вдигне вносните мита на млечната продукция от страните на Европейски Съюз до 8-18 на 100.

За желанието да се вдигнат митата разгласи комерсиалният министър на азиатската страна Енгартиасто Лукита. Мярката е в отговор на проекта на съюза да наложи сходни мита върху индонезийския биодизел, създаден от палмово масло, добави той.

„ Европейски Съюз може да ни наложи мита, в случай че параметрите са обективни, само че в случай че не са, тогава това е акт на протекционизъм и комерсиална война “, съобщи Лукита пред кореспонденти в Джакарта. „ Не можем просто да си мълчим, когато има неправда “, безапелационен е министърът.

Спорът поради палмовото масло сред Индонезия и Европейски Съюз ескалира по-рано тази година, когато Европейската комисия реши да наложи по-строги ограничавания върху потреблението на палмово масло в биогоривата от юни поради терзания от обезлесяване. Индонезия, както и Малайзия, предизвестяват, че ходът може да аргументи пълномащабна комерсиална война, като декларират, че Европейски Съюз незаслужено дискриминира палмовото масло и заплашва битката на страните против бедността.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР