Индонезия изпадна в първата си рецесия от 22 години насам

...
Индонезия изпадна в първата си рецесия от 22 години насам
Коментари Харесай

Най-голямата икономика на Югоизточна Азия изпадна в първата си рецесия от 22 години насам

Индонезия изпадна в първата си криза от 22 години насам поради икономическите вреди от пандемията от ковид. Най-голямата стопанска система на Югоизточна Азия регистрира растеж от 3,49% през третото тримесечие на годината в съпоставяне със същия интервал на 2019 година След спада от над 5% през второто тримесечие на 2020 година, това тласна Индонезия към криза, предава BBC.

За финален път страната изпадна в криза по време на азиатската финансова рецесия от 1998 година Прогнозите на управляващите са че 3,5 милиона души могат да изгубят работата си заради икономическия спад. Индонезия има най-голям % на заразяване в района.

В капан

Селското стопанство е главен съставен елемент на стопанската система на Индонезия и страната разчита главно на туристи. Милиони посещават Бали всяка година в търсене на пусти плажове и индуски храмове. Но броят на търсите внезапно спадна, откогато Индонезия затвори границите си. Спадът на икономическия напредък от 3,49% през юли до септември е малко по-лош от 3%-те, които икономистите предвидиха.

Столицата Джакарта влезе във втора съвсем цялостна карантина за четири седмици от средата на септември до в този момент, с възходящите случаи, които обтягат здравната система.

Властите дадоха обещание да усилят разноските, с цел да противодействат на въздействието на пандемията и брутния вътрешен артикул (БВП) на Индонезия да се върне към растеж.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР