Индонезиец оцеля 49 дни в Тихия океан на рибарски сал

...
Индонезиец оцеля 49 дни в Тихия океан на рибарски сал
Коментари Харесай

19-годишен индонезиец оцеля 49 дни в Тихия океан на рибарски сал

Индонезиец оцеля 49 дни в Тихия океан на риболовен сал с барака. Той е избавен от транспортен съд с панамски байрак, написа " Гардиън ".

19-годишният Алди Новел Адиланг от Сулавеси e работил на плаваща платформа за лов на риба, която е открита на 125 километра навътре в океана. Младежът бил нает да пали лампи на платформата, с които се притегля рибата. Според татко му Алди работи на платформата от 16-годишен.

Всяка седмица чиновник на компанията отивал да събира рибата от клопките и му носил храна, вода и гориво.

Малката дървена платформа - една от общо 50 на акцията, които са ситуирани във водите на Манадо, море Сулавеси, част от западната част на Тихия океан, е била закотвена за морското дъно с дълго въже.

Но в средата на юли мощен вятър скъсал въжето с котвата и избутал Алди с платформата в океана до Гуам.

Младежът имал хранителни запаси единствено за няколко дни. За да оцелее, той ловял риба, наклаждал огън с дървената платформа, с цел да сготви лова и прецеждал солената морска вода през облеклата си, с цел да минимизира приема на сол.

Индонезийският консул в Осака съобщи, че 10 кораба са подминали младежа преди MV Arpeggio да го избави в Тихия океан на 31 август - месец и половина по-късно.

В изявление за локалната медия TribunManado Алди съобщи, че е мислил, че ще почине. В един миг той обмислял да се самоубие и да се хвърли в океана, само че си спомнил съвета на родителите си да се моли при тежки обстановки. Той носил Библия със себе си.

След като бил избавен, капитанът на кораба се свързал с бреговата защита на Гуам. Тъй като корабът плавал към Япония, решили да предадат момчето на консулските управляващи в Токуяма на 6 септември.

19-годишният се завърна вкъщи в Манадо на 8 септември. Той е в положително здраве.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР