Индийците забогатяват по-бързо от населението на всяка друга голяма икономика.

...
Индийците забогатяват по-бързо от населението на всяка друга голяма икономика.
Коментари Харесай

Индийците ще са два пъти по-богати от британците и германците до 10 години

Индийците забогатяват по-бързо от популацията на всяка друга огромна стопанска система.

Частното благосъстояние на Индия нараства с впечатляващи темпове. За интервала 2008-2018 година то се е нараснало с 98% и се чака да продължи да се усилва още по-бързо през идващите 10 години. Това излиза наяве от проучване на AfrAsia Bank и компанията за изследвания New World Wealth.

До 2028 година частното благосъстояние на индийците ще е към 23 трилиона $ по данни от проучването, представено от Quartz. А това ще е два пъти повече от персоналните положения на популацията във Англия и Германия.

След десетилетие частното благосъстояние в Индия ще възлиза на 22,81 трилиона $, в Обединеното кралство то ще бъде 10,4 трилиона $, а в Германия - 9,67 трилиона $.

Бързото замогване на огромна част от индийците се дължи на предприемаческия дух, конкурентното възнаграждение и англоговорящото население в страната съгласно отчета. От него излиза наяве още, че финансовите услуги, IT секторът, аутсорсингът на бизнес процесите, както и секторът на недвижимите парцели също ще се развиват с доста бързи темпове.

Високият растеж на персоналното благосъстояние в Индия не значи обаче съразмерно повишаване на чистите активи на всички индийци.

Сред страните с високо общо частно благосъстояние Индия се подрежда първа. В нея има най-голямо положение, притежавано от милиардери. Япония пък е последна по този индикатор.

Индийските милиардери не се задържат изключително в родината си. Те избират да живеят в Съединени американски щати, Австралия, Канада, което не е учудващо, защото това са най-предпочитаните дестинации от милиардерите по света.

Изтичането на частно благосъстояние от Индия в лицето на милиардерите, които я напущат към момента не се отразява на обстоятелството, че в нея има най-вече самостоятелно притежавано положение. Ако изискванията за живот в страната се подобрят, евентуално някои от милиардерите, които са я напуснали, ще се върнат назад в Индия, гласи отчетът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР