Индийското здравно министерство днес съобщи за рекорден ръст на случаите

...
Индийското здравно министерство днес съобщи за рекорден ръст на случаите
Коментари Харесай

Регистрираха близо 10 000 новозаразени с COVID-19 в Индия

Индийското здравно министерство през днешния ден заяви за рекорден растеж на случаите на новия ковид от повече от 9 800 за последните 24 часа, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Общият брой на записаните случаи на болестта до момента е достигнал 226 770, с 6 348 умряли от заболяването, от които 273 през последното денонощие. Министерството оповестява, че общият индикатор на оздравелите пациенти от COVID-19 е близо 48%.
Наблюдава се растеж на новозаразените в селските региони след завръщането на стотици хиляди служащи мигранти, които напущат градовете и по-малките градчета, откакто са изгубили работата си поради националната карантина.
Продължилата повече от два месеца карантина в този момент значително остава в действие във високорисковите региони, известни като ограничаващи зони.
Правителството отчасти възвърне придвижването на влаковете и вътрешните полети, и разреши отварянето на магазините и предприятията.
Компаниите за електронна търговия започнаха да доставят артикули, в това число считани за несъществени, тук-там отвън ограничаващите зони. Движението на метрото обаче е спряно, а учебните заведения и университетите са затворени в цялата страна. Индийският министър председател Нарендра Моди в това време разгласи, че Индия отпуска 15 млн. $ за интернационалния алианс за създаване на ваксина против COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР