Индийското правителство започна евакуацията на 200 000 индийци, блокирани в

...
Индийското правителство започна евакуацията на 200 000 индийци, блокирани в
Коментари Харесай

Индия започва масова евакуация заради коронавируса

Индийското държавно управление стартира евакуацията на 200 000 индийци, блокирани в разнообразни страни поради болестта от ковид, съобщи ДПА.

Голяма част от хората са служащи в региона на Персийския залив, където над 80 индийци починаха от Ковид-19. Според държавното управление в Делхи, броят им може да се усили, прецизират от организацията.

От през днешния ден до 13 май ще се организира първият стадий на избавителната интервенция, посочи индийският министър на авиацията Хардип Пури, съгласно който в този интервал се чака вкъщи да се завърнат близо 15 хиляди души.

Те ще бъдат репатрирани от 12 страни - Бахрейн, Бангладеш, Англия, Кувейт, Малайзия, Оман, Филипините, Катар, Саудитска Арабия, Сингапур, Обединените арабски емирства и Съединените щати. Очаква се по време на този стадий да бъдат осъществени 64 полета.

Това е една от най-големите евакуации в спокойно време, означават от ДПА. От организацията напомнят, че през 1990 година - след експлоадирането на войната в Залива, Индия върна вкъщи 150 хиляди свои жители от Кувейт и прилежащи райони. Тогава евакуацията - и с транспортен съд, и със аероплан, продължи 59 дни и включваше близо 500 полета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР