Индийското правителство възнамерява да забрани фалшивите новини в социалните мрежи,

...
Индийското правителство възнамерява да забрани фалшивите новини в социалните мрежи,
Коментари Харесай

Индия забранява фалшивите новини в социалните мрежи


Индийското държавно управление има намерение да забрани " подправените вести " в обществените мрежи, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки негов план.

Това е най-новото от поредност оферти на кабинета на премиера Нарендра Моди, които са възприемани като опит за ограничение на въздействието на огромните софтуерни компании. То планува държавни органи да имат право да блокират всяко наличие, което сметнат за погрешно.

На самите обществени мрежи и медиатори като интернет доставчиците ще бъде предоставена отговорността да отстраняват такива " подправени вести ".

През октомври индийското държавно управление разгласи, че ще бъде основана комисия, която да преглежда сигнали на консуматори за модериране на наличие от страна на платформите, напомня Ройтерс. Компаниите притежатели на обществени мрежи към този момент бяха задължени да назначат специфични чиновници, които да преглеждат такива тъжби, както и админи, отговарящи за съдействието с правоприлагащите органи.

Индийското държавно управление доста пъти е влизало в разногласия с разнообразни платформи, когато не са изпълнявали настояванията му да отстранен наличие, което съгласно него е погрешно, или сметки, упрекнати, че популяризират дезинформация. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР