Индийското момиче на 15 години, което се прочу с това,

...
Индийското момиче на 15 години, което се прочу с това,
Коментари Харесай

Момичето, превозило баща си с велосипед на 1200 км в Индия: Обещах на мама

Индийското момиче на 15 години, което се прочу с това, че транспорти с велосипед болния си татко на 1200 км в Индия, споделя, че и през разум не й е минавало да се откаже, откакто дала обещание на майка си, че ще върне татко си жив и здрав вкъщи, заяви фондация "Томсън Ройтерс ".

Изтощителното странствуване на Джоти Кумари с безработния й татко от предградията на Делхи до родното село, на 1200 км оттова, се трансформира в сензация по света и хвърли светлина върху ориста на безработните мигранти в Индия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тийнейджърката споделя, че дала обещание на майка си да върне татко си вкъщи, откакто останали без храна и пари, с цел да си заплащат наема в миг, когато в Индия бе наложена цялостна карантина поради пандемията от новия ковид.

"Бях твърдо решена да стигнем до дома с баща живи и здрави. Мама ми разпореди тази задача ", сподели момичето в телефонно изявление от село Сирули в бедния източен щат Бихар.

"За към петдесет километра се качихме на стоп в каросерията на камион, само че и през разум не ми е минало да се откажа ", споделя момичето, което е карало велосипеда близо седмица.

Кумари била отишла от Бихар до столицата Делхи при татко си, който работи там като лидер на рикша. След случай обаче потърпевш и не можел да работи. Затова момичето отишло при него през март, с цел да се грижи за него, да чисти и да готви. Когато влезе в действие карантината, десетки хиляди мигриращи служащи бяха принудени да се върнат по родните си места и множеството от тях трябваше да изминат стотици километри пешком. Затова Кумари потеглила с велосипед, с който превозила татко си и даже малко багаж.

16-годишен потегли да обикаля България с велосипед (снимки)

Историята за решимостта и издържливостта й възхити сънародниците й, фотографията й на розовия велосипед дружно с баща й взриви обществените мрежи.

Двамата претърпели тежкото пътешестване главно на бисквити и на храна, която им давали положителни хора по местата, където спирали за отмора. Когато пристигнали, момичето споделило, че единственото нещо, което желае, е да спи и да яде варен ориз с леща.

Девойката обаче се трансформира в звезда и откогато реализира пътуването си, локални политици и публицисти се надпреварват да се срещат с нея. Джоти Кумари признава, че не ходела постоянно на учебно заведение, тъй като фамилията й е оскъдно и имала работа у дома, само че в този момент счита да стартира още веднъж да учи. Бихар е един от най-слаборазвитите и консервативни индийски щати, където девойките постоянно нямат достъп до обучение и минават под венчило още като деца. Индийската федерация по колоездене предложи да заплаща за образованието на момичето и то да се включи в националния тим.

Парализирана холандска актриса обикаля света с велосипед

"Никога не съм си мислела, че ще стана известна ", споделя свенливата госпожица, която постоянно се обръща към татко си, който да отговори вместо нея по време на изявлението. "Мисля си, че хората са толкоз впечатлени, тъй като съм момиче ", споделя тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР