Индийското космическо ведомство предвижда третата автоматична лунна експедиция „Чандраян-3 да

...
Индийското космическо ведомство предвижда третата автоматична лунна експедиция „Чандраян-3 да
Коментари Харесай

Индийската лунна мисия „Чандраян-3“ ще стартира през 2021 г.

Индийското галактическо ведомство планува третата автоматизирана лунна експедиция „ Чандраян-3 " да започва през първата половина на 2021 година, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира известие на държавния министър Джитендра Сингх, който дава отговор в държавното управление за нуклеарния и галактическия бранш.
По думите на министъра задачата „ Чандраян-3 " е конструирана въз основа на уроците, получени от „ Чандраян-2 ". В новия вид е нараснала здравината на структурата на апаратите, като в това време в оптималната степен са непокътнати опциите на „ Чандраян-2 ".
В края на предходната година Сингх съобщи, че изстрелването на „ Чандраян-3 " ще бъде осъществено през 2020 година Сега министърът изясни, че отлагането е минимално и работата над новия спускаем уред към този момент е в ход.Спускаемият модул „ Викрам ", който бе част от автоматизираната лунна експедиция „ Чандраян-2 ", трябваше да реализира меко кацане на Луната на 7 септември м.г. Но той получи щета и се разруши на лунната повърхнина. „ Викрам " трябваше да достави лунохода „ Прагян ", чиято задача се състоеше в проучване на Южния полюс на Луната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР