Индийският стоманен бизнесмен Прамод Митал - бивш собственик на "Кремиковци",

...
Индийският стоманен бизнесмен Прамод Митал - бивш собственик на "Кремиковци",
Коментари Харесай

Арестуваха бившия собственик на Кремиковци Прамод Митал в Босна

Индийският железен предприемач Прамод Митал - някогашен притежател на "Кремиковци ", е арестуван от полицията в централата на компания в Босна и Херцеговина за проведена незаконна активност и корист със служебно състояние, заяви прокуратурата в балканската република, представена от Ройтерс.

Митал е по-млад брат на стоманения магнат Лакшми Митал и оглавява надзорния съвет на металургичния комплекс "Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац " - един от топ експортьорите в Босна, предава Българска телеграфна агенция.

На 15 август 2005 година Прамод Митал, дружно с брат си, Винод Митал, закупи 71% от "Кремиковци АД ". Прамод има фабрики в Босна и Херцеговина, Индия, Либия, Нигерия и Филипините. Добива кокс, минерали и метали, прави действия в инфраструктурата и енергетиката. На 4 декември, 2006 той стана мажоритарен притежател на ПФК ЦСКА.

Индиецът купи българския металургичен комбинат "Кремиковци ", който приключи активността си през 2009 година, както и на футболния клуб ЦСКА, продаден от него същата година, напомня Франс прес.

Заедно с предприемача са арестувани основният управител на ГИКИЛ Парамеш Бхатачари и членът на надзорния съвет Разиб Даш, изясни прокурорът Чазим Серхатлич от районната прокуратура в град Тузла по държавната телевизия.

Според обвинителя огромните играчи правят незаконна активност още от 2003 година

Засега тримата са арестувани във фирмената централа в северния град Луковац, до момента в който полицията прави обиски в офиса им, след което те ще бъдат отведени в прокуратурата на Тузла, сподели Серхатлич. Според него със заповед за арест се търси и четвърти обвинен участник в незаконната група. Очаква се арестуваните да се явят пред съда през днешния ден, прибавя Франс прес.

Засега никой от управлението на компанията не е открит за коментар отвън постоянното работно време на компанията, отбелязва Ройтерс.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР