Индийският серумен институт е получил разрешение за провеждането на втория

...
Индийският серумен институт е получил разрешение за провеждането на втория
Коментари Харесай

Оксфордската ваксина срещу COVID-19 ще бъде тествана върху хора в Индия

Индийският серумен институт е получил позволение за провеждането на втория и третия стадий на клинични тествания върху хора на имунизацията от нов тип, основана от откриватели от Оксфордския университет, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира изказване управлението на серумния институт. Беше конкретизирано, че в тестванията ще се включат 1 600 доброволци на възраст над 18 години. Изпитанията ще се проведат в 17 от най-големите индийски медицински институции. Получените резултати ще бъдат предоставени на Комитета на специалистите към индийското здравно министерство. В рамките на тестванията на всеки доброволец ще бъдат назначени две дози ваксини в период от 4 седмици. След това сигурността и имуногенността на препарата ще бъдат изследвани от специалисти.

Обнадеждаващи резултати от разработваната в Оксфорд ваксина за COVID-19

Индийският сепумен институт е най-големият производител на ваксини в света. Той подписа контракт за прроизводството на потенциялната ваксина, създадена от Оксфордския университет в съдействие с фармацевтичната компания АстраЗенека.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР