Индийският премиер Нарендра Моди пристигна днес в САЩ, където в

...
Индийският премиер Нарендра Моди пристигна днес в САЩ, където в
Коментари Харесай

Индийският премиер се среща с Тръмп във Вашингтон

Индийският министър председател Нарендра Моди дойде през днешния ден в Съединени американски щати, където в понеделник за първи път ще се срещне с президента Доналд Тръмп, съобщи Агенция Франс Прес.
 
За през днешния ден Моди има планувани срещи с шефове на водещи американски компании като Apple, Microsoft и Гугъл. По време на двудневното си посещаване той ще се опита да укрепи връзките на страната си със Съединени американски щати и да преодолее различията с Тръмп по тематиката за климатичните промени.
 
Отношенията сред Индия и Съединени американски щати се затоплиха при ръководството на Барак Обама, в миг когато Делхи търсеше задгранични вложения и засилени търговски връзки със западните страни.
 
Откакто през януари Тръмп встъпи в служба обаче започнаха да изникват спънки в търговията и при визите за индийците, които желаят да работят в Съединени американски щати. Освен това когато този месец разгласи отдръпването на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата, Тръмп упрекна Индия, че е получила преимущество в климатичната договорка, напомня Агенция Франс Прес.
 
Водещи американски конгресмени приканиха президента Доналд Тръмп да окаже напън върху индийския министър председател Нарендра Моди да отстрани бариерите пред търговията и вложенията на Съединени американски щати, когато на следващия ден двамата се срещнат за първи път.
 
В писмо до Тръмп, представено от Ройтерс, законодатели и от двете партии - Републиканската и Демократическата - означават, че дипломацията на високо ниво с Индия не е съумяла да се пребори с главните търговски и капиталови бариери и не е попречила на азиатската страна да постанова нови.
 
Те показват, че бариерите обгръщат голям брой браншове и включват високи мита, неуместна отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, а също нелогични и непрозрачни лицензионни и регулаторни практики. По тематиката Юнкер: Оттеглянето на Съединени американски щати не е краят на съглашението за климата Путин се застъпи за Тръмп и решението му за климата
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР