Индийският премиер Нарендра Моди призова индийците да изгасят светлините в

...
Индийският премиер Нарендра Моди призова индийците да изгасят светлините в
Коментари Харесай

Бдение със свещи като знак на солидарност в борбата с COVID-19 в Индия

Индийският министър председател Нарендра Моди прикани индийците да изгасят светлините в домовете си в неделя вечер и да излязат на балкона или на входната врата със запалена свещ или фенери или с мобилен телефон със светещ екран, с цел да изразят солидарността си в битката против ковид, съобщи ДПА.
Във видеообръщение в обществените медии Моди сподели, че тази демонстрация ще показва "колективната мощност " на 1,3-милиардното население на Индия и ще повдигне духа му по време на 3-седмичната карантина, въведена в страната на 22 март.
Бдението е оповестено за 9 ч. вечерта в неделя и би трябвало да продължи 9 минути. "През това време си казвайте въображаемо: Ние не сме сами по време на карантината, груповата мощност и решимостта на 1,3 милиарда индийци е с всеки един жител ", изясни министър председателят.
Това е третото послание на Моди към нацията в опита му да повдигне духа ѝ в битката против епидемията. До момента в Индия са регистрирани 2301 инфектирани с COVID-19, като умрелите са 56.
Премиерът освен прикани индийците да съблюдават рестриктивните мерки на карантината, само че пусна в обществените мрежи и видео с йога извършения, които те да вършат по време на дългите си часове вкъщи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР