Индийският министър-председател Нарендра Моди прие покана от американския президент Доналд

...
Индийският министър-председател Нарендра Моди прие покана от американския президент Доналд
Коментари Харесай

Индийският премиер прие поканата на Тръмп за срещата на Г-7

Индийският министър-председател Нарендра Моди одобри покана от американския президент Доналд Тръмп да участва на идната среща на върха на Г-7, обявиха през днешния ден чиновници от индийското външно министерство, представени от ДПА.

Тръмп беседва нощес по телефона с Моди за американското председателство на Г-7 и изрази желанието си да разшири обсега на групата, включвайки други значими страни, измежду които Индия.

В този подтекст Тръмп предложения Моди да участва на идната лидерска среща на Г-7, която би трябвало да се организира в Съединени американски щати.

"Министър-председателят Моди похвали президента Тръмп за неговия креативен и предвидлив метод, признавайки обстоятелството, че сходен уголемен конгрес би бил в сходство с зараждащите действителности в света след COVID-19 ", съобщи премиерската канцелария.

"Министър-председателят сподели, че Индия би се радвала да работи със Съединени американски щати и другите страни, с цел да подсигурява триумфа на предлаганата среща на върха ", беше посочено в изказването.

Служители на външното министерство потвърдиха, че Моди е приел поканата и има намерение да участва на срещата.

През уикенда Тръмп предложи разширение на обсега на групата, включваща седемте най-напреднали стопански сили в света, и сподели, че желае да предложения на форума Индия, Австралия, Южна Корея и Русия.

В телефонния си диалог Тръмп и Моди също по този начин разискаха пандемията от COVID-19 в своите страни, индийско-китайското напрежение поради неотдавнашна гранична борба и нуждата от промени в Световната здравна организация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР