Индийският марсоход изпраща първите снимки на мисията от южния полюс на Луната

...
авг. 24 (UPI) - Индия направи още една стъпка в
Коментари Харесай

авг. 24 (UPI) - Индия направи още една стъпка в укрепването на историческия си статут на южния полюс на Луната, споделяйки първите снимки на повърхността на мисията Chandrayaan-3.

57-килограмовият марсоход Pragyaan се плъзна по рампа беше разгърнат от спускаемия модул Vikram в сряда и сега ще започне своята научна работа по обикаляне около скали и материали и анализирането им за изследователи на Земята. Изследователите смятат, че водата, уловена в скалите, може да бъде ключът към постоянното човешко заселване на Луната.

„Ch-3 Rover се спусна от Lander и Индия направи разходка по Луната!“ Индийската организация за космически изследвания каза на X.

Страната празнува в сряда, след като спускаемият модул докосна южния полюс на Луната, превръщайки Индия в първата държава да направи това и само една от четирите държави, които някога са направили меко кацане където и да е на сателита, присъединявайки се към Съединените щати, бившия Съветски съюз и Китай.

Чандраян-3 беше вторият опит на Индия за кацане на луна. Спускаемият апарат от Chandrayaan-2 се разби в Луната поради софтуерен бъг. Chandrayaan-2 продължава да обикаля около Луната.

Русия почти стана първата страна, която направи меко кацане на южния полюс, но спускаемият модул загуби контрол и се разби само дни преди Индия да извърши успешното си кацане в сряда.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР