Индийският конгломерат Reliance Industries може да инвестира в китайската социална

...
Индийският конгломерат Reliance Industries може да инвестира в китайската социална
Коментари Харесай

Компанията на най-богатия индиец води преговори за бизнеса на TikTok в страната

Индийският конгломерат Reliance Industries може да влага в китайската обществена мрежа TikTok, съобщи TechCrunch, базирайки се на два източника, осведомени с въпроса.

Компанията на най-богатия индиец Мукеш Амбани е в ранни договаряния със притежателя на TikTok - ByteDancе по отношение на евентуална договорка за бизнеса на компанията в Индия, осведоми Си Ен Би Си.

Преговорите сред Reliance и ByteDancе са почнали през юли, като към момента не е реализирана договорка. Според един от източниците бизнеса на TikTok в индия се прави оценка на 3 милиарда $. Не е ясно дали компанията на Амбани цели да придобие на изцяло бизнеса на обществената мрежа в страната или единствено част от него.

Индия беше най-големият пазар на TikTok отвън Китай с над 200 млн. консуматори. Социалната мрежа обаче бе неразрешена в Иидия на 29 юни дружно с 58 други китайски приложения поради геополитическото напрежение сред Пекин и Делхи, последвало конфликт на границата сред двете страни, при който починаха минимум 20 индийски бойци.

Възможно е Индия да анулира възбраната, в случай че бизнесът на TikTok в страната стане благосъстоятелност на индийска компания, аналогично на обстановката в Съединени американски щати, където Доналд Тръмп съобщи, че ще отстрани възбраната за обществената мрежа, в случай че тя стане благосъстоятелност на американска компания, като да вземем за пример Microsoft.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР