Индийският бизнесмен Прамод Митал бе задържан от полицията в централата

...
Индийският бизнесмен Прамод Митал бе задържан от полицията в централата
Коментари Харесай

Арестуваха Прамод Митал в Босна за престъпна дейност

Индийският предприемач Прамод Митал бе арестуван от полицията в централата на компания в северната част на Босна и Херцеговина по съмнение в проведена незаконна активност и корист със служебно състояние, заяви прокуратурата в балканската република, представена от Ройтерс.

Митал, който е по-млад брат на стоманения магнат Лакшми Митал, оглавява надзорния съвет на металургичния комплекс " Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац " (ГИКИЛ), който е един от най-големите експортьори в Босна.

Прокурорът Чазим Серхатлич от районната прокуратура в град Тузла сподели по държавната телевизия, че дружно с Митал са арестувани още основният управител на ГИКИЛ Парамеш Бхатачари и членът на надзорния съвет Разиб Даш. Според него началото на тяхната незаконна активност датира още от 2003 година Ако бъдат приети за отговорни, обвинените могат да получат присъди до 45 години.

Засега тримата са арестувани във фирмената централа в северния град Луковац, до момента в който полицията прави обиски в офиса им, след което те ще бъдат отведени в прокуратурата на Тузла, сподели Серхатлич. Според него със заповед за арест се търси и четвърти обвинен участник в незаконната група. Очаква се арестуваните да се явят пред съда през днешния ден, прибавя Франс прес.

Засега никой от управлението на компанията не е открит за коментар отвън постоянното работно време на компанията, отбелязва Ройтерс.

Според уеб страницата Zurnal.info, допуска се, че обвинените са присвоили " най-малко 5 милиона марки " (2,5 милиона евро, 2,8 милиона долара). Лакшми Митал, основен изпълнителен шеф на международния железен колос ArcelorMittal, избавя парите, заграбени от брат му Прамод в Индия.

Прамод Митал има няколко компании на Балканите. Global Steel Holding е най-големият производител на стомана в света. На 15 август 2005 година Прамод Митал, дружно с брат си, Винод Митал, закупи и 71% от българския металургичен комбинат " Кремиковци АД ", който приключи активността си през 2009 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР