Индийският бижутер и милиардер Нирав Моди, издирван по подозрение в

...
Индийският бижутер и милиардер Нирав Моди, издирван по подозрение в
Коментари Харесай

Индийски милиардер иска убежище във Великобритания

Индийският бижутер и милиардер Нирав Моди, търсен по съмнение в огромна банкова машинация, е избягал във Англия и изискал там леговище, настояват медийни известия, представени от Агенция Франс Прес.

Моди (47 г.), измежду чиито клиенти са звезди като Наоми Уотс и Кейт Уинслет, е упрекнат, че е забъркан в машинация за $1,8 милиарда, които били източени от Националната банка на Пенджаб – втората по величина банка в страната.

Той е в неопределеност от февруари, когато избухна абсурдът и разтресе корпоративния свят на Индия.

„ Файненшъл таймс “ цитира представители на Индия и Англия, съгласно които Моти е подал молба за леговище във Англия с претекст „ политическо гонене “.

Официално от Индия отхвърлиха коментар, а представител на английското вътрешно министерство съобщи: „ Не разясняваме самостоятелни случаи “.

Новината идва в миг, когато индийското държавно управление желае изгонването на алкохолния магнат Виджай Малия за невърнати заеми от самолетната компания му, откакто той духва във Англия през 2016 година

Индия проверява изказвания, че Моди, неговият чичо и бизнес сътрудник Мехул Чокси, който също търгува с диаманти, са измамили банката с 2,8 милиарда рупии ($43,8 млн.). И че това е единствено част от общите загуби.

Националната банка на Пенджаб разгласи през февруари, че двамата направили измамата, като изтеглили заеми от интернационалните клонове на други индийски банки, като показали противозаконни гаранции, които им обезпечили мошеници, работещи в банката.

По случая, който включва и подправяне на документи, са задържани 25 души.

Нирав Моди е трето потомство търговец на диаманти и бижута, като сп. „ Форбс “ дефинира положението му на $1,73 милиарда, което го подрежда на 85-о място по благосъстояние в Индия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР