Индийския национален съвет по медицински изследвания (ICMR) проведе успешно клинични

...
Индийския национален съвет по медицински изследвания (ICMR) проведе успешно клинични
Коментари Харесай

Първата противозачатъчна инжекция за мъже може скоро да е факт

Индийския народен съвет по медицински проучвания (ICMR) организира сполучливо клинични проби на първото в света противозачатъчно за мъже, което се инжектира, написа The Hindustan Times. В момента то чака утвърждение от локалната администрация по медикаментите и в случай че това се случи, до 6-7 месеца ще стартира да бъде създавано.

„ Продуктът е подготвен. Остава само да бъде утвърден от регулаторите. Тестовете завършиха, в това число много продължителната фаза 3 на клиничните тествания, при която от общо 303 претенденти постигнахме 97.3 % триумф “, разяснява ръководителят на проучванията доктор Р. С. Шарма от ICMR.

Продуктът, наименуван RISUG (обратимо и следено прекъсване на спермата), има успеваемост 13 години и на процедура съставлява опция на хирургическата васектомия. След като лекарите бият локална анестезия на мъжа, те му инжектират полимера непосредствено в семепровода – дребните каналчета отвън тестиса, които транспортират семенната течност към еякулаторния канал и пениса преди „ големиямомент “.

Въпреки че концепцията за инжекция в скротума не звучи изключително примамливо, откривателите се надяват, че след време RISUG ще стане по-популярна от васектомията.

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР