Индийските власти съобщиха днес за смъртта на заразен с маймунска

...
Индийските власти съобщиха днес за смъртта на заразен с маймунска
Коментари Харесай

Мъж, заразен с маймунска шарка, почина в Индия


Индийските управляващи оповестиха през днешния ден за гибелта на инфектиран с маймунска шарка мъж, който неотдавна се е завърнал от Обединените арабски емирства, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това може да се окаже първият смъртен случай от болестта в Азия.

Министерството на здравеопазването и фамилното богатство на южния индийски щат Керала посочи, че тестванията, направени на двадесет и две годишния мъж, умрял на 30 юли " демонстрират съществуването на маймунска шарка ". Този смъртен случай е четвъртият, свързван със болестта, отвън рамките на Африка.

Световната здравна организация разгласи на 24 юли степен на паника " изключителна обстановка с интернационално значение ", в опит да ускори битката с маймунската шарка, наричана още маймунски ортопоксвирус.

Индийският пациент е бил приет в болница седмица преди да почине, след завръщането си от Обединените арабски емирства. Все още не може да се каже изрично дали повода за гибелта му е маймунската шарка.

" Младият мъж не е имал признаци на маймунска шарка. Бил е признат в болница със признаци на енцефалит и отмалялост ", уточни през вчерашния ден министърът на опазването на здравето и фамилното богатство на Керала Веена Джордж, представена от всекидневника " Индиън Експрес ".

Двадесет души са били разпознати като високорискови и са сложени под наблюдаване, посочи Джордж. Сред тях са родителите, другари и лекарски личен състав, които са били в контакт с умрелия.

Според СЗО повече от 18 000 случая на маймунска шарка са регистрирани по света отвън рамките на Африка от началото на май, като по-голямата част са в Европа.

Миналата седмица Испания разгласи два смъртни случая, свързани с маймунска шарка, а Бразилия - един. Засега не е открито съответно дали шарката е повода за трите смъртни случая. Все още се правят аутопсии в Испания. В Бразилия управляващите признават, че умрелият е имал и друга сериозна патология. 

Индия е записала най-малко четири случая на болестта, първият от които - на 15 юли, при различен мъж, завърнал се в Керала от Обединените арабски емирства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР