Индийските петролни рафинерии са на път да купят най-много американски

...
Индийските петролни рафинерии са на път да купят най-много американски
Коментари Харесай

Индия купува повече американски петрол на фона на санкциите срещу Русия

Индийските петролни рафинерии са на път да купят най-вече американски недопечен нефт от съвсем една година, защото по-строгото използване на западните наказания забавя съветските доставки за третия по величина вносител на нефт в света, заяви Ройтерс.

Около 7,6 млн. барела нефт се насочват към Индия с три огромни танкера за транспорт на недопечен нефт и три танкера Suezmax, показва изданието, като се базира на данни за следене на кораби от Kpler. Това е най-големият размер от повече от година насам.

Корабите са наети от най-голямата частна рафинерия в Индия, Reliance Industries, холандския търговец Vitol и норвежката Equinor и други и се чака да дойдат в страната през идващия месец, съгласно данни на финансовата компания LSEG.

Повечето от закупения през този месец американски недопечен нефт е West Texas Intermediate Midland и съгласно търговците доставната му цена е по-скъпа от тази на петрола от Русия или Близкия изток. Руският нефт Sokol, който е съпоставим с WTI Midland, е най-засегнат от спиранията.

Индия и Китай се трансфораха в съществени купувачи на съветски недопечен нефт, откакто Москва пренасочи товарите си от Европа на изток в резултат на глобите против Украйна. От април 2022 година насам вносът на съветски нефт в Индия се е нараснал над 10 пъти, като е повишен доста, откакто Г-7 наложи ограничаване от 60 $ за барел на морския съветски недопечен нефт. Миналата година Русия стана най-големият снабдител на недопечен нефт за Индия, измествайки Ирак, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР