Индийските имиграционни власти спряха бившия шеф на Jet Airways Нареш

...
Индийските имиграционни власти спряха бившия шеф на Jet Airways Нареш
Коментари Харесай

​Бившият президент на Jet Airways е арестуван на летището в Мумбай​

Индийските имиграционни управляващи стопираха някогашния началник на Jet Airways Нареш Гоял и брачната половинка му да отпътуват за Лондон. Преди месец компанията спря да лети поради съществени задължения.

Гоял е задържан в интернационалното летище на Мумбай дружно със брачната половинка си Анита, когато самолетът им за Дубай към този момент загрявал моторите си.

Длъжностни лица не дадоха пояснение за възбраната за пътешестване на двойката, само че в някои медии беше обявено, че им е било разрешено да изоставен летището по-късно.

69-годишният Гоял се отдръпна от председателството и управителния съвет на компанията през март след пакт за преструктуриране на дълга с кредиторите. Компанията е взела заем от 1,2 милиарда $.

След като преди време беше най-голямата самолетна компания в Индия, Jet Airways приключи активността си, откакто консорциум от кредитори отхвърли да заплати незабавно, когато през април компанията не съумя да намерят покупател за 75% дял в превозвача.

Консорциумът, управителен от държавната банка на Индия, най-голямата държавна банка в Индия, пое контрола над Jet Airways през март, като даде обещание да даде 218 млн. $ като " незабавна финансова поддръжка " като част от избавителен проект.

Но кредиторите отхвърлиха да дадат пари на закъсалата самолетна компания, която не заплаща заплати на чиновниците си от януари и към 20 000 души са изправени пред загуба на работа.

Лошите вложения, конкуренцията от страна на няколко нискотарифни превозвачи, високите цени на петрола и слабата рупия доведоха до сегашните финансови усложнения на Jet Airways. Лошото ръководство също е измъчвало самолетната компания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР