Индийските фармацевтични компании от тази година ще трябва да покриват

...
Индийските фармацевтични компании от тази година ще трябва да покриват
Коментари Харесай

Индия въвежда нови стандарти за производство на лекарства след смъртни случаи в чужбина

Индийските фармацевтични компании от тази година ще би трябвало да покриват нови индустриални стандарти, съобщи Ройтерс, като се базира на публично съобщение на държавното управление в Делхи. 

Мярката влиза в действие макар желаното от дребните производители отсрочване поради задълженията им. 

От 2022 година насам в няколко страни са регистрирани редица смъртни случаи, свързани с създадени в Индия медикаменти. Това накара държавното управление на премиера Нарендра Моди да предприеме засилени инспекции на фармацевтичните фабрики, с цел да почисти репутацията на оценената на 50-милиарда $ промишленост. 

" Производителят би трябвало да поеме отговорност за качеството на фармацевтичните артикули, да подсигурява тяхната склонност за плануванаъа приложимост, да съблюдава условията на лиценза и да не излага пациентите на риск поради незадоволителни ограничения за сигурност, качество или успеваемост ", се споделя в уведомлението на индийските управляващи.

Освен това фирмите би трябвало да пускат на пазара подготвени артикули, единствено в случай че са получени " приемливи резултати " на тестванията на съставките и да съхраняват задоволително количество проби от междинни и крайни артикули, с цел да могат да извърша наново тестване или инспекция на дадена партида, написа още в документа.

През август индийското министерство на опазването на здравето заяви, че при инспекции на 162 заводи за медикаменти, осъществени след декември 2022 година, е било открито, че " употребяваните първични материали не са подлагани на проби ". Освен това съгласно ведомството по-малко от една четвърт от 8500-те дребни заводи за медикаменти в Индия дават отговор на интернационалните стандарти за произвеждане на медикаменти, избрани от Световната здравна организация (СЗО).

Правителството даде период от 6 месеца на огромните производители на медикаменти да решат тези проблеми. За дребните фармацевтични компании срокът е една година, само че те желаеха повече време, като предизвестиха, че са мощно задлъжнели и вложенията, нужни за покриване на стандартите, ще доведат до закриване на съвсем половината от тях.

СЗО и други здравни органи свързват индийските сиропи за кашлица със гибелта на минимум 141 деца в Гамбия, Узбекистан и Камерун.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР