Индийски хармониум с рокендрол. Ангелски глас и диаболични текстове. Фестивалът

...
Индийски хармониум с рокендрол. Ангелски глас и диаболични текстове. Фестивалът
Коментари Харесай

Новият сезон на Аларма пънк джаз започва с Шилпа Рей

Индийски хармониум с рокендрол. Ангелски глас и диаболични текстове. Фестивалът " Аларма пънк джаз " на БНР се готви тържествено да навлезе в новия си сезон (юли-декември) с Шилпа Рей от Бруклин. Тя идва с бандата си в последната събота на юли - 27-и, за специфичен концерт в клуб " Mixtape 5 " от 21 ч..

Шилпа Рей е родена в Ню Джърси в индийско семейство. Свири на пиано и хармониум от 6-годишна възраст. В творчеството й може да бъдат открити съществени въздействия както от Ела Фицджералд, по този начин и от Студжис, Джой дивижън и Крампс, както от Ктхулу и Брехт, по този начин и от Пати Смит и Ник Кейв (за последните двама е откривала на не един и два концерта, а с чичо Ник, който е издател и на първото й ЕР " It`s All Self Fellatio ", има и записана взаимна песен).

Подгряващата група на 27 юли също е специфична - квартетът на Анна Бо (с Максим Стоименов на барабаните, Георги Малчев - китара, и Иван Шентов - бас), в много по-електрически вид по отношение на дебютния им концерт като квартет в радиото преди концерта на Лидия Ланч предходната година.

А двама от присъстващите в съботната вечер ще завоюват двоен билет за концертите надлежно на чилийското краут-рок трио " Follakzoid " на 17 октомври и на " музата на режисьора Дейвид Линч " Криста Бел на 8 ноември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР