Индийската столица Ню Делхи в неделя беше обгърната от тежък

...
Индийската столица Ню Делхи в неделя беше обгърната от тежък
Коментари Харесай

Отровен смог задушава индийската столица

Индийската столица Ню Делхи в неделя беше обхваната от тежък токсичен смог - с най-лошите от години равнища – което пренасочи или анулира полети, до момента в който политиците се упрекваха един различен за неуспеха в оправянето с рецесията, заяви БГНЕС.

Всяка година населяваният от 20 млн. души мегаполис е покриван от одеялото на токсичен смог от изпусканите от колите изгорели газове, промишлени нездравословни излъчвания и дима от изгаряне на стърнища във ферми в прилежащи щати.

Концентрациите на частици с размери по-малко от 2,5 микрона доближиха най-високото равнище през този сезон, което беше подсилено от леки дъждове в събота, съобщи държавната система на Индия за прогнозиране на времето и проучвания на качеството на въздуха (SAFAR).

Отчетените замърсители в атмосферата доближи 810 микрограма на кубически метър в неделя сутринта, оттатък „ рисковата “ зона съгласно посолството на Съединени американски щати в Ню Делхи, което без значение следи равнищата на замърсяване.

Препоръчителният безвреден дневен най-много на Световната здравна организация е 25.-->

" Замърсяването доближи непоносими равнища ", написа в Туитър в неделя основният министър на Делхи Арвинд Кейривал.

Видимостта беше толкоз неприятна, че главните превозвачи Air India и Vistara обявиха, че неделните полети се забавят или отклоняват към и от летищата на Делхи.
Някои играчи и треньори по крикет също упражняваха с маски преди интернационалния мач Twenty20 сред Бангладеш и Индия по-късно в неделя.

Положението разпали игра на обвинявания сред политиците от щата и страната за това кой е отговорен за изискванията, достигнали „ изключителни “ равнища в неделя.

Главният министър на Ню Делхи предходната седмица прикани в Туитър управляващите от прилежащите щати Пунджаб и Харяна да вземат ограничения. „ Делхи се трансформира в газова камера пора дима от стърнищата, горящи в прилежащите щати “, написа той.

Миналата година в отчет на АООН беше посочено, че 14 от 15-те градове с най-замърсен въздух по света се намират в Индия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР