Индийската служба по издаване на патенти отхвърли искането на канадска

...
Индийската служба по издаване на патенти отхвърли искането на канадска
Коментари Харесай

Индия не дава патент на „неморална“ сексиграчка

Индийската работа по издаване на патенти отхвърли настояването на канадска компания да патентова вибратор . Отказът си ведомството аргументира с изказванието, че " сексиграчките нарушават публичния ред и морал ".
 
Патентното ведомство акцентира, че законът " в никакъв случай не се е отнасял позитивно с понятието " полово наслаждение ". " Това са играчки, които не се считат за потребни или продуктивни. В множеството случаи те се считат за " морално унизителни ", споделят от службата. От там припомнят също, че сексиграчките са считани за неприлични предмети и са противозаконни в Индия .

Становището им обаче се оказва, че опонира на правосъдно решение от 2011 година, в което се споделя, че сексиграчките не могат да бъдат считани за неприлични.
 
Канадската компания кандидатства за патент в Индия за нов вибратор, с цел да се предотврати разпространяването на генерични локални копия на пазара , разяснява Шамад Башеър. Професорът по право в Института по национално право в Индия работи над книга за закона за публичното здраве. " Защо службата по патентите би трябвало да се занимава с морални решения. Длъжностните лица, обучавани в техническите науки, не би трябвало да вземат решение дали едно откритие е морално или аморално ", разсъждава професор Башеър пред Би Би Си.
 
Секс играчките се продават намерено онлайн и на процъфтяващия черен пазар в Индия . Проучване на онлайн магазин за продажба на секс играчки в страната сочи, че 62% от купувачите на секс играчки в Индия са мъже , доста по-малко - едвам 38% са дамите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР